Lokale lobby training door Alexander – Lokaal lobbyen doe je zo!

Dinsdag 23 januari 2018 geeft Alexander Kneepkens een training lokale lobby voor Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Leden en niet-leden van Logeion kunnen zich aanmelden voor deze middag in Utrecht. Aanmelden kan hier.

 

Lokaal lobbyen doe je zo! – Een introductie in de grote wereld van de lokale lobby

Bij lobbyen denken de meeste Nederlanders aan Den Haag, Brussel en misschien zelfs wel Washington D.C., maar niet gelijk aan hun eigen gemeente. Door decentralisaties is er steeds meer budget naar gemeenten geschoven, en waar beleid wordt bepaald en budgetten worden beheerd zijn lobbymogelijkheden. Voor veel belangenbehartigers is dit een grote uitdaging: contact met één ministerie in Den Haag is makkelijker dan contact met tientallen gemeenten, elk met een eigen (beleids- en bestuurs-)cultuur.

In een sessie van één uur geeft Alexander Kneepkens een inkijk in deze lokale lobbywereld,  gaat in op de verschillen met de landelijke en Europese lobby en introduceert de belangrijkste elementen van een lokaal lobbyplan. Hierna behandelt Alexander cases aangedragen door deelnemers en zet samen met hen de eerste stappen naar een lokale lobbystrategie. Ook jij kunt je eigen case aandragen, na je aanmelding ontvang je hier meer informatie over.

Na deze praktische middag voor communicatiespecialisten kun je direct aan de slag met het ontwikkelen van je eigen transparante lokale lobby.

 

bloglijst