EU-studiereis

In november 2020 is Michiel Krijvenaar (als voorzitter van de Logeion-vakgroep Public Affairs) voor de 6de maal reisleider voor de Tweedaagse Studiereis in Brussel. Deze jaarlijkse studiereis is georganiseerd door Logeion met het bestuur van de BvPA in nauwe samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van het Europees Parlement.

Leidende thema’s zijn besluitvorming, communicatie en invloed, met de vraagstelling hoe de EU werkt.
Tijdens het intensieve programma wordt ingegaan op de werking van het Europese besluitvormingsproces, de verschillende spelers daarin en hoe je als professional of burger zelf invloed kunt uitoefenen. Vanzelfsprekend komen de aankomende ‘brexit per december 2020’ en de grensoverschrijdende aanpak van corona ter sprake.

17-19 november 2020: Europa is iedere dag in het nieuws, van toerisme, Eurobonds, brexit tot aan bestrijding van de grensoverschrijdende corona-crisis. Ook in het werk als communicatieprofessional, ben je al weleens aangelopen tegen “al die Europese regels”. En als communicatieprofessional vraag je je af, waarom communicatie over de Europese Unie zo moeizaam lijkt.

Voor de zesde keer organiseert Logeion, in samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie (Den Haag) de Tweedaagse Studiereis voor communicatie-professionals naar Brussel.

Tijdens het intensieve, zeer informatieve programma spreken we over het Europese besluitvormingsproces, de spelers & de thema’s en ook hoe je als professional of burger invloed kunt uitoefenen.

Ontmoetingen met leden van het Europees Parlement, ambtenaren van de Europese Commissie en andere Europese instituten maken onderdeel uit van het programma. Natuurlijk gaan we in gesprek met vakgenoten, die lobbyen in de EU en bespreken we communicatie-vraagstukken van, met en door de EU.

U kunt (als lid van Logeion) zich nu al opgeven.