Coaching public affairs

Soms zou je de eigen zorgvuldig gekozen public affairs communicatiestrategie met plan van aanpak een keer willen voorleggen aan een vertrouwde derde partij, die van buiten naar binnen kijkt en meedenkt.

Unsplash begin coaching public affairs lobby

Of, komt het juist van pas om vooraf bij de eerste schets aan het begin van het communicatietraject wat extra denkkracht en expertise aan tafel te hebben?

En, is het een goed idee om middenin het managen van het issue net dat beetje meer expertise, ervaring of blik van buiten te hebben, om weer de volgende stap te maken?

Met ‘coaching’ in de zin van het ‘sparren’ of ‘spiegelen’ biedt de Lobbyvakschool, public affairs coaching & consulting aan zowel beginnende als aan door de wol geverfde communicatieadviseurs en public affairs managers het op maat gemaakte instrument om zelf scherp te blijven.

Spiegelgesprek

In ons ‘Spiegelgesprek’ spreken we over uw thema’s en uw strategie tegen de achtergrond van de dagelijkse werkzaamheden. Praktisch en efficiënt, want wat we bespreken is niet een theoretisch concept, maar is meteen toepasbaar in uw werk.

Arnolfini-sessie

Arnolfini-SpiegelPublic affairs management is het vakgebied op het kruispunt van stakeholders management, communicatie en kennis van inhoudelijke processen en issues. ‘Den Haag’ en ‘Brussel’ hebben beide hun wegwijzers, die voor u met een kleine handreiking goed te vinden zijn.

In de ‘Arnolfini-sessie’ gaan we stap voor stap een gedegen public affairs strategie opzetten, waarbij aan bod komen de stakeholders in uw krachtenveld (en de dialoog met hen), hun invloed op uw issues (en uw invloed op hun issues) en ook hoe u hen het beste gaat benaderen (uw boodschap).

De Arnolfini-sessie wordt in diverse modules (van een halve dag) passend gemaakt bij uw vraagstuk,  bijvoorbeeld ‘het lobbyproces in Den Haag’, ‘mijn stakeholders management’, ‘opportuun media management’, ‘schetsen van het krachtenveld bij mijn issues’ tot de  ‘bouw van de effectieve boodschap’ .

vraag hier uw persoonlijke intake aan