Over ons

De Lobbyschool is een samenwerkingsverband van freelance adviseurs die specialist zijn in hun vakgebied. Allemaal richten we ons op onze eigen manier op lobby en beïnvloeding. U krijgt dus altijd ondersteuning van de beste specialist. Of u bij ons nu een training volgt of een andere dienst afneemt.

Michiel Krijvenaar

lobby en public affairs

Michiel Krijvenaar begint zijn carrière als medewerker van een Kamerlid. Vanuit de Tweede Kamer stapt hij over naar de landelijke patiëntenfederatie NPCF als (juridisch) belangenbehartiger/lobbyist. Hij werkt vervolgens als senior adviseur public affairs, zowel Europees gericht als nationaal, voor onder meer Burson-Marsteller en Boer & Croon Corporate Communication om in 2008 als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Zijn adviespraktijk omvat een breed palet aan opdrachten in de financiële sector, pensioensector, FMCG-sector, (langdurige) zorg en (hoger) onderwijs.

Jeroen Thijs

bestuursadvies, lobby, en legal

In 2016 is Jeroen begonnen als zelfstandig public affairs adviseur, daarvoor was hij actief als lobbyist op het gebied van internationale handel en ontwikkelingssamenwerking en hoger onderwijs. Lobby staat nooit op zichzelf en gaat altijd gepaard met een bredere strategie, dit geldt ook voor het niveau waarop gelobbyd wordt. Elk issue kan, en in sommige gevallen moet, op elk niveau (lokaal, nationaal, internationaal) aanhangig gemaakt worden. Jeroen steekt de lobby dan ook graag in op een op elk bestuurlijk niveau elkaar versterkende en ondersteunende lobby: de lobbyketen.

Adwin Peeks

framing, media en stakeholdersmanagement

Adwin Peeks heeft brede ervaring in lokale reputatiemanagement, framing, media en stakeholdersmanagement. Als senior consultant werkte hij voor opdrachtgevers als: Gemeente Dongeradeel, Provincie Overijssel, Erasmus Universiteit, College voor Perinatale Zorg, Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten, GroenLinks, Elker- het Poortje Jeugdzorg, Achmea, Eneco, coöperatie VGZ, Rabobank en BD Medical.

Als trainer en adviseur helpt hij mensen om vanuit kernwaarden het juiste frame voor beeldvorming te vinden en vast te houden. En om vanuit die duidelijke positionering contact te leggen met de media en stakeholders. Zo adviseerde hij bijvoorbeeld de burgemeester en haar woordvoerders bij de diverse issues rondom de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum.

Arnold van Binsbergen

(merk)communicatie

Arnold van Binsbergen is communicatieadviseur en ondernemer. Hij verbindt creatieve communicatieconcepten met sterke merken. Dat combineert hij met zijn passie voor het verbinden van mensen met verschillende belangen. Zijn kracht: ideeën tastbaar maken en mensen in beweging brengen.

Alexander Kneepkens

lokale lobby en public affairs

Alexander leerde de lokale politiek van dichtbij kennen door zijn activiteiten voor het lokale netwerk van zijn politieke partij. Ook staat hij voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 op de lokale kieslijst. Alexander combineert zijn lokale ervaring met jaren public affairs ervaring in Brussel op Europees niveau, de best practices van beide bestuurslagen gebruikend om effectief advies te geven en een frisse blik te werpen op complexe vraagstukken.

Ivo Thonon

lokale en regionale lobby

Ivo Thonon is van oorsprong geograaf en snapt hoe de leefomgeving werkt. Hij is jarenlang milieuadviseur en projectmanager milieueffectrapportages geweest (bij Royal HaskoningDHV). Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring in het werken met lokale en regionale politici.