Meteen aan de slag met lobby

Public affairs management is veel meer dan ‘lekker netwerken’ en het beïnvloeden van politici via een gerichte lobby. De evolutie in informatietechnologie en de politieke veranderingen betekent in de bestuurlijke wereld een constante dialoog. Iedereen met toegang tot internet kan zich in het debat mengen. Publieke opinie is het sleutelwoord voor wie een politiek doel of een sterk standpunt heeft. Daarom is reputatie zo belangrijk, want niet iedereen met een standpunt wordt gehoord.

Unsplash Den Haag Lobby Public Affairs lobbyvakschool

Public affairs start bij uw gefundeerde boodschap en weerklinkt het maatschappelijke geluid dat die boodschap draagt. Dan pas begint de echte lobby, waarin inzicht in politiek-bestuurlijke processen en timing cruciaal zijn.

De Lobbyvakschool adviseert uw organisatie in een op maat gemaakt – gezamenlijk – traject of geeft u ondersteuning via onze op maat gemaakte trainingen, waarna u vervolgens zelf aan de slag gaat.

We knippen het lobbyproces op in overzichtelijke goed georganiseerde stappen. U komt met een vraag en het bespreken ervan leidt al tot haalbare en realistische lobbydoelstellingen met de daarbij horende kernboodschappen. Na een grondige krachtenveldanalyse van alle relevante stakeholders stellen we u in staat om met de juiste lobbyinstrumenten –  ondersteund met (public affairs) coaching – uw stakeholders te benaderen en de lobby uit te voeren.

ontdek hoe